Født: 02.06.1993

Bosted: Oslo

Høyde: 193 cm

Team: Uno-X Norwegian Development team

Klubb: Sk Rye

Mål: Bli proff og leve av idretten 

Treningstimer: 10-30

Sykkel: Bianchi

BIOGRAFI

Mitt navn er Sondre Kristiansen og jeg kommer fra Oslo. Jeg sykler på landeveien for Uno-X Norwegian Development Team. De siste årene har jeg satset på terrengsykkel, men for sesongen 2017 skal jeg rette fult fokus på landeveien. Målet for denne sesongen er å lære mest mulig og bruke de sjansene jeg får for å prestere. Videre er drømmen å bli proff og videre vinne en grand tour. Utenom syklingen har jeg en bachelor grad i fysisk aktivitet og ernæring og personligtrener utdanning. Jeg jobber litt i en sykkelbutikk, men når sesongen slår inn blir det bare trening og konkurranser som står på planen.

Jeg startet med sykling i starten av 7. klasse (13 år), fordi jeg ville finne på noe annet en fotball. Idrett og sport har jeg vokst opp med, kanskje ikke så rart når moren min har drevet profesjonelt med idrett. Det var aldri noe seriøst preg over idrett før jeg valgte å starte på NTG’s terrengsykkellinje i Lillehammer.

Det hele startet med at mamma kontaktet Johan Kaggestad for å høre om hvilke sykkelklubber som lå i Oslo området. Han kom opp med flere forslag, men det førte til at jeg startet i Sportsklubben Rye. Mandags treningen i klubben var høydepunktet i hele uka, da kjørte vi bare på morsomme stier i Nordmarka. Det første året sykla jeg bare to-tre ganger i uka. I mitt andre år som terrengsykkelist hadde jeg noen fler sykkeldager i løpet av uka, og jeg startet med noe som heter Scott Cup (dagens United Bakeries Cup). Det gikk ikke særlig bra på de første konkurransene, men jeg ga heldigvis ikke opp.

Etter som årene har gått har jeg bare hevdet meg bedre og bedre, og jeg er veldig glad for at jeg ikke slutta på sykling etter den første konkurransen. De siste årene har det ikke vært Norges Cupen som har vært hovedmålene. Jeg kjørte bra som junior og fikk tillit av landslaget. Etter den tid har jeg vært på mange turer med dem, og håper på å få sykle for Norge i tiden fremover. Hovedfokuset ble flyttet fra terreng over til landevei i 2017. Deler av treningen gjennomføres på terrengsykkelen, men det er ingen hemmelighet at mesteparten blir på smale dekk. 

Målet for sesongene som kommer er å lære seg mest mulig som omhandler landeveien, og være med på å gjøre Uno-X til et sterkt lag. Overgangen fra terreng til landevei har gått veldig bra og det er utolig gøy å kjøre for et så sterkt team som Uno-X. 

Hvis du vil vite mer om hvordan jeg gjør det som landeveissyklist i 2018, følg med på instagram!